29. HAYRABOLU AYÇİÇEĞİ FESTİVALİ TÖRENLERLE BAŞLADI.

Hayrabolu Belediyesi tarafından düzenlenen 29. Ayçiçeği Festivali törenlerle başladı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen festivalin açılış töreni Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, burada yaptığı konuşmada, festivallerde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yaşandığını söyledi.

Bereketli geçen bir sezonun ardından bu sevinci Ayçiçeği Festivali ile taçlandırdıklarını anlatan İnan, şöyle konuştu:

"Hayrabolu tarım, hayvancılık ve tarım makine ekipmanları üretimi ile kendini duyurmuş ve söz sahibi olmuş bir ilçedir. Ayrıca Türkiye'nin en kaliteli buğdayını üreten ve yine toplam ayçiçeği üretiminin yüzde 9-10'unu gerçekleştiren bir ilçeyiz. Bu festivalle hem sosyo-kültürel hem de ekonomik alanda sesimizi bir kez daha duyuracağız."

Ardından Gencer Savaş Bandosu, Bulgaristan Karnobat Halk Topluluğu, protokol üyeleri, halk oyunları ekipleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü yapıldı.

Festivalin açılış törenine, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mümin Şahin, Hayrabolu Kaymakam Vekili Dr. İsmail Altan Demirayak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan ve çok sayıda vatandaş katıldı.