Hayrabolu Belediyesi Hizmet Binası Projesi

Özellikle Belediyeler, yerel yönetimler içerisinde halkla birinci derecede ilişkili kurumlardır. Kolay kullanım ve katılımcı bir yönetim göz önünde tutularak tasarlanacak modern, estetik bir Belediye Binası ile; dağınık olan belediye hizmet birimleri tek bir çatı altında toplanarak yakın çevre ile ilişkilendirilecektir.

Belediye Binasının yapılacağı alan kentin merkezi konumunda olup, ilçenin kapısı olma özelliği taşımaktadır. Bu sayede özellikli bir çekim merkezi oluşturularak birbirinden kopuk ilçe merkezinin canlandırılması hedeflenmektedir.

Belediye binası arazi ve çevre koşullarına uygun şekilde tasarlanacak olup; Başkanlık Makamı çevreye hakim konumda ve hizmet birimleri ile direkt ilişkili olacaktır. Belediye Meclisi ve sergi mekanları, kolay ulaşılmaları ve hizmet birimlerinden ayrı da kullanılabilmeleri özelliği sayesinde çeşitli faaliyetlere de imkan tanıyacaktır.

Ayrıca halkın kullanımı için teras katında ve/veya Belediye meydanı olarak düzenlenecek alanda yeni mekanlar oluşturulacaktır. Bu alanlar, Belediye hizmet saatleri dışında da halkın kullanımına imkan tanıyacaktır. Ayrıca, Belediye binasının bodrum katlarında da 2-3 katlı otopark alanı düzenlenecek olup, böylece hem halkın kullanabileceği hem de Belediye hizmetleri için gelecek misafirlerin otopark sorununu çözebilecek mekanlar oluşturulacaktır.