HAYRABOLU BELEDİYESİ YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR (28.02.2017)

Hayrabolu Belediyesi Kapalı Pazaryeri, Açık Kapalı Düğün Salonu, Kafeterya ve Restorant Tesislerinin Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Alpullu caddesi Askeri Gazino yanında düzenlenen temel atma töreninde konuşan Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, ilçeye yeni pazar yeri kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

“Hayrabolulu vatandaşlarımız alt yapı ve yolların ne halde olduğunu çok iyi biliyor. Biz ilk 1,5 yıl içinde Hayrabolu da olan tüm alt yapıyı tamamladık. Son 3 ay içinde de tüm yollarımızı asfalt ve granit taş olarak yaptık. Tredaş ile yaptığımız görüşme sonrası elektrik hatlarını yer altına alınmasını sağladık. Kapalı hayvan pazarı projemizi Tekirdağ’dan onayını aldık, ancak Ankara’ya yaptığımız müracaat olumsuz yanıtlandı. Size gelen siyasilere bu projenin arkasında durduğumuzu bu projenin mutlak gerçekleşmesi gerektiğini söyleyiniz. Şimdi projelerimizi hayata geçirmek için çalışıyoruz. Şuanda temelini atacağımız Pazar yerimiz sadece pazar yerinden mevcut değil, üst katında lokanta, kafetarya, 2 bin metrekare açık düğün salonu, bin 300 metrekare kapalı düğün salonu dolayısıyla bir entegre tesis olarak Hayrabolu halkının hizmetine sunacağız. Aynı zamanda giyim ve sebze pazarı hizmet verecek. Hayrabolu halkına yakışan bir proje olacak. Ben bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum." dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayrabolu'da yapılan ve yapılacak projelerle ilgili bilgiler veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Hayrabolu'da altyapının bitirilerek yolların tamamlandığını hatırlatarak "Diğer ilçelerimizde de altyapı işlemleri 1 Temmuz 2017 tarihinde tamamlanacak. Şimdi vatandaşlarımızın sosyal anlamda ihtiyaçlarını gidereceği yatırımlara başladık. Bunlardan ilki kapalı pazaryeri, bunu otopark ve rekreasyon alanı ve sosyal kültürel alanlar takip edecek. Biz hizmetlerimizi siyaset için değil, vatandaşlarımız için yapıyoruz. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Tekirdağ'a ne kadar hizmet yapsak az, hiçbirisi yetmez biz sonuna kadar hizmet etmeye devam edeceğiz, bize köstek olmasınlar yeter." diye konuştu.

Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Faik Öztrak da  son üç yılda Hayrabolu'nun ve Tekirdağ'ın diğer ilçelerinin çehresinin  değiştiğini, çağdaş şehir haline geldiğini söylediler ve Tekirdağ'ın hakkettiği hizmetleri almaya başladığını belirttiler. Milletvekilleri Köprülü ve Öztrak bu faydalı hizmetleri yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile 11 ilçe belediye başkanına teşekkür ettiler.

Temel atma törenine Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP İl Başkanı Recep Ökten, Süleymanpaşa CHP İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Münür Karaeli, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı A. Rıfat Poyraz, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri, Hayrabolu Belediye Meclisi Üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

Hayrabolu Belediyesi Kapalı Pazaryeri yaklaşık 9 milyon liraya mal olacak ve Temmuz 2017 yılında tamamlanacak.

Proje kapsamında kapalı pazaryeri, açık ve kapalı düğün salonu, kafeterya yer almaktadır.

Kapalı pazaryeri 376 adet tezgahtan oluşmakta ve 2000 m2 açık düğün salonu, 1300 m2 kapalı düğün salonu, buna hizmet eden 350 m2 fuaye, 30 m2 gelin odası ve 420 m2 kafeteryadan oluşmaktadır.