HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI FEHMİ ALTAYOĞLU’DAN TERMİK SANTRELE TEPKİ (28.10.2015)

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, İğneda, Marmaraereğlisi ve Ergene’de nükleer termik santralinin kurulmasına karşı olduğunu söyleyerek, tepkili olduğunu dile getirdi.

Altayoğlu,  "İğneada, Marmaraereğlisi ve Ergene’de nükleer termik santral kurmak istiyorlar, böyle bir şey mümkün değil" dedi.

Trakya’ya hayat veren Ergene Nehri temizlenmeden kömüre dayalı termik santrallerin çevreye ve insan sağlığına etkileri bu kadar ortada iken, vatandaşlarımızın kömüre dayalı bir termik santral kurulmasını, Marmara Ereğlisi ve Ergene’nin yeni bir çevre felaketiyle karşı karşıya bırakılmasını istememektedir.

“İğneada'ya santral yapmanın doğal dengesi bozulmasına ve sarsılmasına neden olacağına dikkat çeken Altayoğlu, 'Örneğin çok ciddi limanlar, çok ciddi otoyollar gündeme gelir ki bunların hepsi Istranca'ya ulaşmak için İğneada'yı delik deşik etmek zorunda kalan projelerdir. Başka türlü ulaşım mümkün olmaz. Oralara kurulacak her türlü liman oradaki doğal yaşamı longoz ormanlarını su kaynağı olan ıstrancaları katledecektir. Trakya'daki doğa özel bir doğa ve hepimizin içinde yaşadığı bir sistem. Bu verimli tarım alanları 10 binlerce yılda oluştuğuna göre buna sahip çıkmak lazım. Trakya'nın, Türkiye ve dünyadaki en verimli tarım alanlarına sahip olduğuna vurgu yapan Altayoğlu, 'Istranca gibi bir mücevhere sahiptir. Trakya'da yerin altı her zaman yerin üstünden değerlidir" dedi.

İğneada gibi dünya harikası alanda durup dururken, gereği yokken anlamsız bir şekilde bir nükleer santral kurmaya çalışmak kelimenin en hafif tabiriyle doğayı katletmek olduğunu ifade eden Altayoğlu, doğanın arkasından da o bölgede yaşayan insanların göz göre göre bir gün mutlaka ölümüne yol açmaktır. Sağlıklı, yaşanabilir, yeşil, daha güzel bir dünya için çocuklarımıza torunlarımıza sağlıklı bir gelecek bırakabilmek için bir an önce “doğa katliamlarına” son verilmelidir” dedi. Nükleere ’hayır’ diyerek tepki gösterdi.