HAYRABOLU’DA İÇME SUYU, KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU TESİSLERİ TÖRENLE AÇILDI (06.10.2015)

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Hayrabolu’da yapımı tamamlanan İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Tesisleri ile eş zamanlı olarak Evsel Atık Su Arıtma Tesisi de düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada, Hayrabolu’da tarihi bir gün yaşandığını belirterek, “2015 yılının başında sık sık temel atma ve açılışlarda halkımızla birlikte olacağımızı söylemiştik. Ve sözümüzü yerine getiriyoruz. İlçelerdeki projelerimize, yatırımlarımıza ve açılışlarımıza bugün Hayrabolu ile devam ediyoruz” dedi.

Hayrabolu’da uzun yıllardan beri kullanılan, ömrünü yitirmiş en önemlisi de kanserojen madde içeren asbest boruları halkımızın sağlıklı su tüketmesi adına yenileriyle değiştirdik, değiştirmeye devam ediyoruz. Diğer taraftan kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yaptık, yapıyoruz. Altyapı sorununu büyük ölçüde çözdük. Hayrabolu’nun en büyük ihtiyaçlarından biri olan evsel atıksu arıtma tesisini de bugün aynı anda hizmete açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Hacıköy’de yeni kurduğumuz ve Ekim Ayı sonunda tamamlanacak olan asfalt planeti ile günlük asfalt kapasitemizi 2500 Ton’a çıkarıyoruz ve asfalt konusunda büyük bir atılım yapacak duruma geleceğiz. Bu paralelde Çerkezmüsellim-Karakavak yolunun açılışını da 1 hafta sonra yine hep birlikte yapacağız ”dedi.

Tüm ilçelerimizde koordinatör başkanlarımız göreve başlayacak ve bizimle ilçe belediyeleri arasında köprü olacak ve ilçelerimiz TESKİ ile birlikte 3 koldan hizmet almaya başlayacaklar.

11 ilçemizle birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet kalite belgesi olan bir büyükşehir olma hedefindeyiz bunu da başaracağız. Bu duygu ve düşüncelerle tesislerin Hayrabolu’ya hayırlı olmasını diliyorum ve başka açılış ve temel atma törenlerinde buluşmak üzere tüm Hayrabolululara selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, 1962 yılında su, 1976 yılında kanalizasyon bir daha da ciddi anlamda altyapı faaliyeti olmamış. İlçe halkımıza sıkıntılı günler oldu. Ama Belediye yönetimi olarak elimizden gelen en iyi gayreti ana artelleri sürekli açıp tutup, gerekirse asfalt gerekirse beton ve kırma taşlarla sürekli yollarımızı tatmin etmeye çalıştık. İlçemiz’ de 4 ana caddemizde asfaltlama çalışması yapıyoruz. 80 bin metrekare asfalta ulaştı. Bunun yanında Hayrabolu Belediyesi olarak 75 bin metrekare kilitli parke taşı yol çalışmaları yaptık. Hedefimiz Aralık ayı sonuna kadar 130 bin metrekare yol yapmak. Yaklaşık 200 bin metrekare yol yapmamız gerekiyor. Gelecek yıl Ramazan Bayramına kadar tüm yollarımızı bitirmiş olacağız. Bu hizmetlerimizi yaparken ortak projelerde aldığımız Büyükşehir’den paralarımızı tamamını sürekli yol uygulamalarında harcadık. Kırsalda da köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerimizde geçen yıldan bu zaman kadar yaklaşık 150 bin metrekare yol yaptık. Bununla da yetinmedik kültürel hizmetlerimizi arttırdık. Hayrabolu Belediyesi Spor Kulübünü kurduk. 500 çocuğumuza çeşitli branşlarda eğitim veriyoruz. Kültür gezilerimizi arttırdık. Çanakkale ve Edirne’ye Hayrabolu Belediyesi olarak gezi düzenledik. İstanbul ve Bursa gezilerimizi Büyükşehir Belediyemiz ile gerçekleştirdik. 4 bin 300 vatandaşımız geziye katıldı. Bunların 3 bin 500’ü kadınlarımızdı. Kadınlarımızı görev süremiz boyunca her türlü kültürel etkinliklerimizi sunmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar bunu Hayrabolu Belediyesinden en iyisini hak ediyorlar. Sadece yol yaparak kültürel hizmetler değil, daha birçok alanda sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli iç içe faaliyetleri beraber yapma gayretindeyiz. İnanıyorum bunu da önümüzdeki yıllarda daha iyi bir seviyeye getireceğiz. 500 günde programladığımız işlerin yüzde 75’ini başarabildik. Hayrabolulu vatandaşlarımız şundan emin olsunlar ki, beş yıllık dönemimiz sonunda söz verdiğimiz bütün işlerin tamamını gerçekleştirmiş olacağız.
Bu işleri yaparken gördüm ki, koordinasyon çok önemli Hayrabolu Belediyesi olarak bizim için en önemlisi olan Tredaşla elektriklerin yerin altına alınmasıyla 4 tane ana işi bir buçuk senin sonunda bitirmiş olduk. 1,5 milyon lira Tredaş, yatırım yaptı. 4 ana cadde ve 6 sokağımızda. Bunun yanında yaklaşık 8 kilometrelik yağmur hattının 6 kilometresi bitti. 2 kilometresi de tamamlanacak. Su ve kanal bitti. Yüzde 99 seviyesinde ufak tefek aksaklıklar vardı. Ama elimizden gelen bütün iyi niyetle çalıştığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar çekilen sıkıntılarda vatandaşımız haklıdır. Ama alt yapı yaparken bir takım sıkıntılar oluyor. Bunlarda eğer bizim Büyükşehir Belediyesi’nin, Teski’nin hatası varsa bu hataların hepsini ben kabul ediyorum. Bütün vatandaşlarımızdan vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum.

Başkan Albayrak’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Emre Köprülü ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da birer konuşma yaparak görüşlerini dile getirdiler ve tesislerin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Açılışa, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Emre Köprülü, Milletvekili Adayları,Kaymakam Tamer Orhan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Saray Belediye Başkan Nazmi Çoban, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Çorlu Belediye Başkanı Yardımcısı Erdoğan Demirci, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediye Daire Başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Şeref Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hamdi Çetin, ve çok sayıda vatandaş katıldı.